Ma 2019. Április 22, Hétfő Csilla, Noémi napja van.
 
Abigél - Művészeti Középiskola, iskola, szakképzés, oktatás, tánc, képzőművészet, alapfokú, intézmény adatai
Tapasztalat érkezett: 0 db
Állásajánlatok: 0 db
Abigél - Művészeti Középiskola, iskola, szakképzés, oktatás, tánc, képzőművészet, alapfokú, intézmény
Megye:
Szabolcs - Szatmár - Bereg
Helység:
Nyíregyháza
Nyitvatartási idő:
Hétfő:
Nincs adat
Kedd:
Nincs adat
Szerda:
Nincs adat
Csütörtök:
Nincs adat
Péntek:
Nincs adat
Szombat:
Nincs adat
Vasárnap:
Nincs adat
Dokumentumok:
Nincs megadva!
Fizetési módok:
Nincs megadva!
 
  • 1.jpg
 
Abigél - Művészeti Középiskola, iskola, szakképzés, oktatás, tánc, képzőművészet, alapfokú, intézmény bemutatkozik
Az "Abigél" Többcélú Intézmény 2000-ben - közös igazgatású közoktatási intézményként -jött létre azzal a céllal, hogy
lehetőséget és színvonalas kínálatot biztosítson a művészeti szakképzés iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló
általános iskolai tanulók részére.
Megyénkben is és a régióban is a Közoktatási törvény létrejöttét követően igen sok alapfokú művészetoktatási intézmény alakult. Azok az általános iskolában tanuló gyerekek, akik akkor megkezdték a művészetoktatásban tanulmányaikat, már elérték azt az életkort, amikor a tehetséges növendékek középfokon történő továbbtanulása feltétlenül szükségessé válik. Ezt az igényt kívánta kielégíteni iskolánk.

Napjaink igényeinek megfelelően folyamatosan bővítjük képzési palettánkat. A 2010-2011-es tanévtől kezdődően indítjuk a magyar-angol két tanítási nyelvű általános iskolai osztályunkat, illetve két éve nyelvi előkészítő évfolyamos gimnáziumi és szakközépiskolai tagozatokon is lehetőség van a továbbtanulásra. A 2010-2011-es tanévben pedig mind a szakközépiskolai, mind a gimnáziumi tagozaton lehetőség lesz a négy évfolyamos képzésre való jelentkezésre.
2009-ben Nyíregyházán egy új, kollégiummal, étteremmel kialakított iskolaépület készült el. Diákjaink tanulmányikat már itt kezdhették meg a 2009/2010-es tanévtől.
Létesítményünk korszerű felszereltségével, kialakításával megfelel a kor helyi, magyarországi, európai követelményeinek. Az intézmény indulásakor meghatározott tervek, célok folyamatosan valósulnak meg.

A diákok életét tanulmányi osztály segíti. A művelődést, szakmai fejlődést szolgálja a felszerelt könyvtár, a többnyelvű oktatást és a nyelvtanulást a nyelvi labor. Megfelelő számú és korszerű multimédiás számítógépen tanulhatják növendékeink a számítástechnikai és szakmai ismeretek alkalmazását.
Folyamatosan törekszünk iskolánk egyéni arculatának kialakítására. Tanulóink - a képző- és ipaarművészeti tagozat első növendékei által tervezett - egyenfelsőt kapnak, és szívesen viselik az "abigéles" tréningruhánkat is.
Hagyományteremtő rendezvényeink között a diákok által igen kedvelt az elsőévesek fecsketábora, illetve a fecskeavató. Minden év februárjában megrendezzük az Abigél napi rendezvényt, és immár saját rendezvényünknek tekintjük a Szabó Magda vers- és prózamondó versenyt.
A külső műhelygyakorlatokat, az osztálykirándulásokat saját táborainkban: a művészeti témákban gazdag Tivadaron található Tiszaparti Szabadidő Táborban és a ritka természeti értékek közelében elhelyezkedő Ligeti Szabadidő Táborban Bátorligeten - az itt található ősláp a világörökség része -, valamint a festői szépségű Zempléni-hegységben fekvő Vilyvitányban, a Vilyvitányi Szabadidő Táborban valósítjuk meg.

Intézményünk célja olyan korszerű általános és szakmai műveltség megszerzésének biztosítása, melynek birtokában a tanulók alkalmassá válnak az érettségi és szakmai vizsga letételére. Ezt követően lehetőségük van a középfokú szakmai végzettséggel betölthető munkakörökben való elhelyezkedésre, illetve nagy esélyük van elsősorban a szakirányú, de más felsőoktatási intézményekben is a továbbtanulásra.
Az iskola jól képzett, korszerű szakmai ismeretek birtokában lévo tanulókat kíván kibocsátani, olyan személyiségeket, akik képzettek, esztétikailag érettebbek, a mindennapokban harmóniára, egészséges életmódra törekszenek. Igényük van az önművelésre, a nemzeti és egyetemes kultúrában való jártasságra, leendő munkahelyükön önállóságról, öntevékenységről és magasfokú együttműködésről tesznek majd tanúbizonyságot.
Mindezek megegyeznek azokkal az európai kívánalmakkal, amelyeknek elérése, megvalósítása az iskola elsődleges feladata és értékrendje között szerepel. Ennek érdekében nemcsak a magyar társadalom hagyományos értékeit kívánjuk közvetíteni tanulóinknak, hanem a nemzetközileg elfogadott normákat is.
Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok saját életük alakításában aktívan vegyenek részt, legyen igényük saját életük tudatos, felelős döntések meghozatalával történő alakítására.
Az iskola nagy hangsúlyt helyez a kreatív gondolkodású személyiségek kialakítására.
Cél, hogy tanulóink legyenek nyitottak, megértők különböző életmódok, kultúrák, vallások, a másság iránt, kapcsolódjanak be környezetük értékeinek megőrzésébe, gyarapításába.
 
Ön ismeri a Abigél - Művészeti Középiskola, iskola, szakképzés, oktatás, tánc, képzőművészet, alapfokú, intézmény céget? Azzal, hogy megosztja tapasztalatait másokkal, a Abigél - Művészeti Középiskola, iskola, szakképzés, oktatás, tánc, képzőművészet, alapfokú, intézmény visszajelzést kap a szolgáltatásairól, a leendő vásárlók pedig információt kaphatnak, hogy Ön mit élt át vásárláskor, illetve a szolgáltatás igénybevételekor! Írja meg észrevételeit!
Eddig még egyetlen vásárlói tapasztalata sincs ennek a cégnek. Legyen Ön az első!
Új tapasztalat írása: Abigél - Művészeti Középiskola, iskola, szakképzés, oktatás, tánc, képzőművészet, alapfokú, intézmény
 
© 2019 CegPontNeked.hu
Általános információ: info@cegpontneked.hu

Számítógép vásárlás - Számítástechnikai áruház  LinkKatalógus  CégLink100.hu linkközPONT hu linktár ARTidas linkgyűjtemény Ingyen linkgyűjtemény
Hungarian Web Linkgyűjtemény 
sporolas